آموزش گام به گام برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی


بعد از خرید دامنه سایت و تهیه هاست وردپرس مرحله اصلی که شما باید به آن توجه داشته باشید مدیریت صحیح وب سایتتان است. در واقع اگر شما با وردپرس و مشکلات مربوط به آن آشنایی لازم را نداشته باشید، با هر مشکلی ممکن است تصور کنید که وب سایت خود را برای همیشه از دست داده اید. به عنوان مثال آیا تاکنون برای شما پیش آمده است که وردپرس خود را به یکی از نسخه های جدید آن به روز رسانی کنید اما بلافاصله با مشکلات متعدد و ناشناخته ای رو به رو شوید؟ قطعاٌ در چنین شرایطی نگران شده و آرامش خود را از دست می دهید. اما موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما می توانید به راحتی و با داشتن یکسری اقدامات مشخص دوباره به نسخه قبلی برگردید. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا تصمیم داریم به شما بگوییم که چگونه می توانید فرآیند برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی را طی کنید. پس اگر تمایل دارید نحوه دانگرد کردن وردپرس یا همان برگرداندن به ورژن قبل وردپرس را به خوبی یاد بگیرید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

موضوعاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد، به شرح ذیل است:

  • امکان برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  • نحوه بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی

امکان برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی

استفاده ازآخرین نسخه وردپرس، بروزرسانی مداوم افزونه ها و قالب های موجود یکی از مهم ترین اقداماتی است که شما باید در زمینه حفظ و نگهداری وب سایت وردپرسی خود داشته باشید. اما موضوعی که وجود دارد این است که گاهی این امر باعث می شود با مشکلات بسیاری در وب سایت خود رو به رو شوید. در این حالت می توانید از دانگرد به عنوان یک راه حل مناسب برای حل این مشکل استفاده کنید. بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی که با نام دانگرد نیز شناخته می شود ممکن است در شرایط مختلف و بنا بر ضرورت پیش آمده نیاز به انجام آن داشته باشید. این کار زمانی ضرورت پیدا می کند که وب سایت شما به دلیل یک بروز رسانی به هم ریخته و دچار مشکل شده باشد.

بازگردانی وردپرس به نسخه های قبلی

معمولاً این اتفاق به دلیل ناسازگار بودن یک افزونه یا قالب با نسخه جدید وردپرس رخ می دهد. اما گاهاً نیز این اتفاق به دلیل مشکل داشتن خود نسخه جدید پیش می آید. دلیل این اتفاق هر چیزی که باشد موضوعی که باید به آن دقت داشته باشید این است که سریع ترین و مناسب ترین راحتی که می توانید به کمک آن مشکل وردپرس خود را حل نمایید، برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی است. به همین منظور شما نیاز دارید که مراحلی که نیاز است تا برای دانگرد کردن وردپرس خود طی کنید را به خوبی دنبال کنید تا بتوانید بدون مشکل به نسخه قبلی وردپرس خود برگردید.

نحوه بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی

بعد از آپدیت کردن هسته وردپرس به نسخه های جدید ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید که تا پیش از بروزرسانی وجود نداشتند در چنین شرایطی می توانید به صورت موقت به نسخه قبل از بروزرسانی مهاجرت کنید که اصطلاحا به آن دانگرید گفته می شود. در این شرایط با دقت کافی مراحلی که در ادامه به آنها اشاره می شود را دنبال کنید.

به منظور برگرداندن وردپرس به ورژن قبلی خود شما می توانید به 6 روش پیش بروید:

  1. دانگرید کردن وردپرس به صورت دستی
  2. استفاده از افزونه WP Downgrade
  3. استفاده از نسخه بکاپ وردپرس خود
  4. دانگرید کردن دستی یک افزونه یا قالب
  5. استفاده از افزونه Roll Back

با ما همراه باشید تا به صورت دقیق و گام به گام به شما نحوه بازگشت به نسخه قبلی وردپرس را آموزش دهیم.

موضوعی که باید در نظر داشته باشید: بهتر است پیش از هرگونه اقدامی مبنی بر برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی، یک نسخه بکاپ از وردپرس و تنظیمات آن تهیه نمایید. چرا که این امر باعث می شود تا با خیال راحت تری اقدام کرده و در صورت بروز هرگونه مشکل بتوانید وب سایت خود را بازگردانی کنید.

آموزش بکاپ گیری و بازگردانی بکاپ در وردپرس

1. دانگرید کردن وردپرس به صورت دستی

اگر بعد از بروز رسانی وردپرس، وب سایت شما با مشکلات جدی رو به رو شده است بهترین و شاید تنها راهی که پیش روی شما وجود دارد دانگرد کردن به صورت دستی است. چرا که موارد دیگر به اندازه این مورد نمی توانند در زمینه حل مشکلات حاد و پیچیده موثر واقع شوند. برای این کار شما باید مسیر زیر را یک به یک طی نمایید:

  1. در اولین گام باید به منظور ورود به پیشخوان وردپرس خود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید.
  2. سپس به منو «افزونه ها» و روی زیر منو «افزونه های نصب شده» مراجعه نمایید.
    آموزش برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  3. حال همانند تصویر زیر و با استفاده از باکس «کارهای دسته جمعی» گزینه «غیرفعال کردن» را انتخاب نموده و روی دکمه «اجرا» کلیک نمایید. با این کار تمامی افزونه هایی که نصب شده اند غیرفعال خواهند شد.
    آموزش نحوه برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  4. حال زمان آن می رسد که وارد پنل مدیریتی هاست خود شوید. پیشنهاد ما به شما استفاده از حساب ftp و مشخصاٌ FileZilla است. با استفاده از فایل زیلا این امکان را دارید که با سرعت بیشتری محتوای با حجم بالای خود را روی هاستتان آپلود نمایید. در صورت نیاز با آشنایی بیشتر با فایل زیلا و آپلود فایل با استفاده از آن می توانید آموزش های اتصال ftp سی پنل به نرم افزار filezilla و همچنین نحوه مدیریت و آپلود فایل ها در هاست توسط نرم افزار filezilla را مطالعه نمایید.
    نحوه برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  5. در این گام باید پوشه های wp-admin و wp-includes را پیدا کرده و از روی هاست خود پاک نمایید. نیازی به پاک کردن پوشه های دیگر نیست چرا که در گام بعدی شما باید دوباره آنها را آپلود نمایید.
    امکان برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  6. حال زمان آن می رسد که تمامی فایل های ورژن قبلی وردپرسی که قصد دارید به آن برگردید به جزء پوشه wp-content را روی هاست خود آپلود نمایید. در این مرحله پیغامی همانند تصویر زیر به شما نمایش داده می شود که باید از میان گزینه های موجود، گزینه Overwrite را انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه Ok کلیک کنید.


    🟢🔵 نکته بسیار مهم: دقت داشته باشید پوشه wp-content را به هیچ وجه حذف نکنید چراکه حاوی اطلاعات مربوط به قالب، افزونه ها و مواردی است که آپلود نموده اید.

    آموزش برگرداندن وردپرس به ورژن قبلی

  7. بعد از آپلود فایل های مورد نظر باید دوباره به پیشخوان وردپرس رفته و دیتابیس وردپرس خود را به روز رسانی نمایید. یک پیغام مبنی بر نیاز به آپدیت دیتابیس وردپرس به شما نمایش داده می شود که باید از طریق آن گزینه «Update WordPress Database» را انتخاب نمایید.
    نحوه برگرداندن وردپرس به ورژن قبلی
  8. بعد از آن می توانید وارد پیشخوان وردپرس شده و خواهید دید که وردپرستان به نسخه قبلی خود برگشته است.
    آموزش نحوه برگرداندن وردپرس به ورژن قبلی

نکته: دقت کنید در صورتی که با مشکل ورود به پیشخوان وردپرس مواجه شدید از آموزش تغییر رمزعبور و نام کاربری وردپرس از طریق دیتابیس هاست برای تغییر نام کاربری یا رمز عبور ورود به وردپرس کمک بگیرید.

2. استفاده از افزونه WP Downgrade

اگر جزء افرادی هستید که با با پاک کردن فایل های اصلی وردپرس خود موافق نیستید، می توانید از افزونه هایی که برای این کار در نظر گرفته شده اند استفاده کنید. یکی از این پلاگین ها، افزونه WP Downgrade است. به منظور استفاده از این افزونه باید مسیر زیر را دنبال کنید:

  1. در اولین مرحله باید با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود وارد پیشخوان وردپرس شوید.
  2. سپس از طریق منو «افزونه ها» روی زیرمنو «افزودن» کلیک نمایید.
    نحوه بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  3. از طریق باکس جستجو موجود، عبارت WP Downgrade را جستجو کرده و در نهایت افزونه فوق را نصب نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید آموزش نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید.
    آموزش بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  4. این افزونه بعد از نصب و فعالسازی در زیر منو «تنظیمات» نمایش داده می شود. زیر منو «WP Downgrade» را از طریق این منو انتخاب نمایید.
    آموزش نحوه بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  5. در صفحه ای که به شما نمایش داده می شود و در باکس موجود نسخه وردپرس مورد نظر خود را وارد نمایید و در نهایت روی دکمه «Save Changes» کلیک کنید.
    بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  6. حالا از طریق منو «پیشخوان» زیر منو «به روز رسانی ها» را انتخاب نمایید.امکان بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  7. ورژن انتخاب شده باید به صفحه اضافه شده باشد. در چنین حالتی شما باید روی لینک «راه اندازی مجدد» کلیک کنید تا فرآیند دانگرد وردپرس به نسخه انتخاب شده با موفقیت به اتمام برسد.
    نحوه دانگرید کردن وردپرس

دقت داشته باشید قبل از دانگرد وردپرس، یک نسخه بکاپ از سایت خود تهیه نمایید.

3. استفاده از نسخه بکاپ وردپرس خود

راه دیگری که شما می توانید از آن برای برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی استفاده کنید، نسخه بکاپی است که از وب سایت خود تهیه کرده اید. اما لازم است در نظر داشته باشید که این امکان زمانی برای شما فراهم خواهد بود که یک نسخه پشتیبان مربوط به زمان قبل از انجام تغییرات و بروز رسانی روی وب سایت خود داشته باشید. به همین منظور شما می توانید از آموزش بکاپ گیری و بازگردانی بکاپ در وردپرس استفاده نمایید.

4. دانگرید کردن دستی یک افزونه یا قالب

در صورتی که نیاز داشته باشید که به جای برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی یک افزونه یا قالب را دانگرید کنید، باید مسیری که برای حالت اول طی می کنید را برای افزونه یا قالب فوق نیز طی نمایید. به همین منظور شما باید فایل های نسخه قبلی آن افزونه یا قالب را بازیابی کنید. برای این کار شما باید مسیر زیر را طی کنید:

  1. در اولین گام شما باید به وب سایت wordpress.org مراجعه کرده و افزونه مورد نظر خود را جستجو نمایید.
    آموزش کامل دانگرید کردن وردپرس
  2. در صفحه مربوط به افزونه فوق گزینه ای تحت عنوان «Advanced New» وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید.
    دانگرید کردن دستی یک افزونه یا قالب
  3. در صفحه جدید و در انتها بخشی تحت عنوان «Development Version» وجود دارد که می توانید از طریق آن نسخه مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس با کلیک روی دکمه «Download» آن را دانلود نمایید.
    آموزش دانگرید کردن دستی یک افزونه یا قالب
  4. حال فایل دانلود شده را اکسترک کرده و روی سیستم خود ذخیره نمایید. حال با استفاده از فایل زیلا در ابتدا نام پوشه مربوط به افزونه مورد نظر را تغییر داده و سپس فایل ذخیره شده را در پوشه wp-content>plugins آپلود نمایید.
    نحوه دانگرید کردن یک افزونه یا قالب
  5. با این کار شما هم توانسته اید نسخه قبلی را با موفقیت بازگردانی نمایید و هم اینکه نسخه نصب شده قبلی را همچنان در وردپرس خود دارید و می توانید در صورت تمایل دوباره از همان استفاده کنید.

5. استفاده از افزونه Roll Back

یکی دیگر از افزونه هایی که می توانید از آن برای برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی استفاده کنید، افزونه Roll Back است. به منظور استفاده از این افزونه شما باید مسیر زیر را دنبال کنید:

  1. در اولین گام باید با استفاده از اطلاعات ورود خود وارد پیشخوان وردپرس شوید.
  2. سپس از طریق منو «افزونه ها» زیر منو «افزودن» را انتخاب نمایید.
    نحوه بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  3. حال با وارد کردن عبارت Roll Back در باکس جستجو، افزونه مورد نظر را پیدا کرده و روی وب سایت خود نصب نمایید.
    آموزش نحوه بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  4. بعد از اینکه این افزونه نصب و فعال شد، زمان آن می رسد که به زیر منو «افزونه های نصب شده» مراجعه نمایید. در زیر هر یک از این افزونه ها دکمه «Rollback» قابل مشاهده خواهد بود. با کلیک روی این گزینه شما به صورت خودکار به صفحه ای ریدایرکت می شوید که می توانید در آن نسخه مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
    آموزش بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  5. در صفحه ای که به شما نمایش داده می شود نسخه مورد نظر خود را انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه «Rollback» کلیک کنید.
    بازگرداندن وردپرس به نسخه قبلی
  6. حال به همین شکل از طریق منو «نمایش» زیر منو «پوسته ها» را انتخاب نمایید.
    نحوه بازگرداندن وردپرس به ورژن قبلی
  7. در زیر قالب دکمه «Rollback» قابل مشاهده خواهد بود. آن را انتخاب کنید و همانند افزونه ها ورژن مورد نظر خود را مشخص نمایید. در این حالت اگر مشکل ناهمخوانی یک نسخه افزونه یا قالب با نسخه به روز رسانی شده وردپرس است، مشکل مورد نظر حل خواهد شد.
    آموزش بازگرداندن وردپرس به ورژن قبلی

مدیریت یک وب سایت وردپرسی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که شما باید به عنوان یک وبمستر به آن توجه داشته باشید. در واقع خرید هاست و دامین مناسب به تنهایی نمی تواند به شما کمک کند تا یک وب سایت وردپرسی حرفه ای را داشته باشید. شما باید در کنار آن روی موضوعات مهمی که می تواند کل وب سایت شما را تحت تاثیر قرار دهد نیز دقت لازم را داشته باشید. در این مقاله از پایگاه دانش میزبان فا تلاش ما بر این بوده است تا نحوه برگرداندن وردپرس به نسخه قبلی را به شما آموزش دهیم. اگر در خصوص مطالب عنوان شده در این مقاله سوال یا ابهامی برای شما پیش آمده است می توانید از طریق بخش دیدگاه های همین مقاله با ما همراه باشید.

آموزش رایگان وردپرس

5
/
5
(
3

امتیاز

)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *