انتخاب دامنه؛ 10 نکتهای که قبل از انتخاب یک دامنه مناسب باید بدانید
وقتی به دنبال انتخاب نام دامنه برای سایت و کسبوکار اینترنتی خود هستید، قطعا انتخابهای زیادی پیشروی شما قرار دارد. شما با خواندن این مقاله قادر خواهید بود در مدت زمان کمتر، از میان انبوه نام دامنه، بهترین و مناسبترین نام را برای کسبوکار اینترنتی و سایت خود برگزینید.
نام دامنه و url سایت شما نقش بسیار مهمی را هنگام جستجو ایفا میکند، و نه تنها مقصد بازدیدکنندگان شما برای بازدید از سایت شما و محتوای شما محسوب میشود،بلکه دامنهای که شما انتخاب میکنید میتواند تاثیر قابلتوجهای بر دیده شدن شما در نتایج جستجو داشته باشد.
گزینههای بسیار زیادی برای انتخاب نام دامنه (نسبت به گذشته) در دسترس شما است. اما هنوز هم برخی از بهترین شیوهها وجود دارد که، ملزم به بهرهگیری از آنها هستید، تا سایت شما در نتایج بهینه باشد. آخرین خبرها از دنیای دامنهها که در ماه اوت 2017 منتشر شد، حاکی از آن است که به تعداد 1547 دامنه TLDS یا دامنه سطح بالا در دسترس کاربران اینترنتی قرار داده شده است. این بدان معنی است که دیگر مثل سابق، انتخاب دامنه کار آسانی نیست (البته در صورتی که میخواهید بهترین دامنه را از هر لحاظ برای سایت خود انتخاب کنید). برای اطمینان حاصل کردن از انتخاب دامنه مناسب این مقاله را تا انتها به دقت بخوانید.
1- با کلمات کلیدی شروع کنید
قبل از اینه برای ثبت دامنه مورد نظر در جایی log in شوید، اندکی به خود فرصت دهید تا ایدههای بهتری پیدا کنید. وقتی شما در حال فکر کردن هستید امکان دارد یکی دوتا، یا شاید هم بیشتر کلمه کلیدی در ذهن خود پیدا کنید و آنها را بپرورانید. این کلمات و عبارات کلیدی باید به طور واضح مشخص کنند که شما چه چیزی میخواهید یا به طور دقیقتر قصد انجام چه کاری را دارید؟
این کلمات کلیدی را با هم مخلوط و ترکیب کنید و ببینید ترکیب آنها چگونه به نظر میرسد. هیچ عجلهای نداشته باشید و به خود از این جهت فشار وارد نکنید. اجازه دهید این فرآیند برای مدتی به آسانی در ذهن شما جریان داشته باشد. برای مثال فرض بفرمایید که قصد راهاندازی یک نانوایی در شهر یا محله خود را دارید. برخی از کلمات و عبارات کلیدی که برای این کار نیاز دارید میتواند شامل نام شهر شما (برای مثال تهران)،نان تازه،محصولات پخته شده با آرد،نانوایی و … باشد.
یک نکته جالب وجود دارد و آن هم این است که شما میتوانید از پسوندها و پیشوندها استفاده کنید. اینکار به شما اجازه میدهد که دامنه بهتری برای خود ثبت کنید. برای روشنتر شدن قضیه یک مثال میاوریم. به عنوان مثال برای نانوایی خود میتوانید،دامنهای به فرم روبرو را برای سایت خود انتخاب کنید: Superfreshbead.com
بیشتر بدانید: چه محتوایی را در وب سایتمان قرار دهیم؟
2- دامنه خود را منحصربهفرد کنید
نام دامنه شما جزئی از برند شما محسوب میشود.اطمینان حاصل کنید که این دامنه هم برای شما و هم برای کاربران شما همشه باقی میماند و ارزش خود را حفظ میکند. داشتن دامنهای که شباهت زیادی با نامهای تجاری دیگری دارد به هیچ عنوان ایده مناسبی نخواهد بود، چون بهراحتی کاربر را سردر گم میکند. کاربر باید شما و کسبوکار شما را بشناسد و به طور کلی نام برند شما و دامنه سایتتان به روشنی در ذهن مخاطبانتان باقی بماند.
با این وجود زیاد هم سعی نکنید که خیلی منحصربهفرد باشید. هنگام ثبت دامنه خود با دقت به املای آن توجه کنید، زیرا اعمال املای جایگزین میتواند به مشکل بزرگی منجرشود. یک مثال مشهور در این رابطه وجود دارد: همه شما به احتمال زیاد سایت مشهور flickr.com که در حوزه عکس و تصویر بسیار نام آشناست را میشناسید. زمانی که بنیانگذاران این سایت دامنه خود را ثبت میکردند، به جای استفاده از املای درست flickr از املای نادرست آن یعنی flicker استفاده کردند.
بخاطر این اشتباه بزرگ، به احتمال زیاد که نه، حتما و بهطور قطع ترافیک زیادی را از دست دادهاند. آنها در نهایت با صرف هزینه بالایی مجبور به خریداری دامنه صحیح یعنی flickr.com شدند.
فرض کنید که کسبوکار شما بگیرد و موفقیت زیادی کسب کنید و ارزش برند شما چند برابر شود در حالی که نام دامنه شما از املای درستی برخوردار نیست. فکر نمیکنید که احتمال سوءاستفاده از نام صحیح دامنه شما وجود داشته باشد؟سوءاستفاده کنندهها بهراحتی از ارزش و نام برند شما به نفع خودشان بهره میبرند و شما روزبهروز ترافیک خود را از دست میدهید و سرانجام برند شما ارزش واقعی خود را از دست خواهد داد.
3- به فکر یک دامنه com. باشید
اگر شما به فکر ایجاد یک نام و برند تجاری بصورت آنلاین و در دراز مدت هستید، هیچ دامنهای با ارزشتر از com. برای شما وجود نخواهد داشت.دلایل بسیار زیادی سراغ داریم که ثابت کنیم چرا این موضوع تا این حد مهم است. ولی مهمترین دلیل متوجه کاربران شما میشود.
در حالی که هزاران TLDs یا همان دامنههای سطح بالا در دسترس است و انتخابهای زیادی در اختیار شما قرار دارد، ولی دامنه ثبت شده com. بیشترین اعتماد را از دید و نگاه کاربران دارد. بهعبارت سادهتر کاربر دامنه com. را قابلاعتمادتر و باارزشتر تلقی میکند. درست یا غلط شما میتوانید با در نظر گرفتن این واقعیت گام محکمی را در اعتبار بخشیدن به برند و نام سایت خود بردارید.
بسیاری از کاربران اینترنتی (حداقل با شناختی که من از کاربران ایرانی دارم) از دامنههای سطح بالای دیگری اطلاع ندارند. پس از آنحایی که com. برای اکثر کاربران بهترین گزینه کلیک محسوب میشود، توصیه اکید ما این است که حتما یک دامنه دات کام برای خود ثبت کنید.
بیشتر بخوانید: 10 روش بهبود تجربه کاربری برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی
4- نامی بنویسید که نوشتن آن آسان باشد
صادقانه بگویم اگر آدرس url شما پیچیده باشد و تایپ آن با مشکل همراه باشد، کاربر از آن اصلا استقبال نمیکند. نام url که طولانی بوده و از کلمات زیادی تشکیل شده باشد، برای کاربر خستهکننده است، مخصوصا اگر خوانش آن برای کاربر دشوار به نظر برسد. هر چقدر هم که برند شما و محتوای شما با ارزش باشد، وقتی کاربر تصور درستی از سایت شما نداشته باشد، در آینده برای پیدا کردن شما دچار سردرگمی میشود.
حتی ممکن است شما قادر باشید یک کلمه کلیدی عالی و مناسب را با یک url طولانی ترکیب کنید، ولی در نهایت وقتی کاربر تجربه خوبی از رویارویی با url شما نداشته باشد، کاملا بیهوده خواهد بود.
5- نام دامنه خود را بهیادماندنی کنید
بازاریابی زبانی و دهانبهدهان هنوز هم بهترین نوع بازاریابی محسوب میشود. اگر واقعا میخواهید به گسترش سریع نام تجاری خود کمک کنید، دامنه مناسبی برای خود در نظر بگیرید. وقتی کسی نام سایت شما را به یاد نیاورد، داشتن عالیترین سایت با بهترین محتوا چه سودی به حال شما دارد؟
حالا تصور کنید نام دامنه شما بهراحتی و شیرینی هر چه تمام تلفظ شود و در ذهن ماندگار باشد، در آنصورت شما میتواند این شانس را داشته باشد تا سر زبانها بیافتید.
بیشتر بخوانید: سه ترند بازاریابی محتوا در سال 2018
6- نامتان را کوتاه انتخاب کنید
آدرس url هایی که کوتاه هستند بهراحتی تایپ میشوند و حتی به خاطر سپردن آنها هم کار آسانتری خواهد بود. url های کوتاه بیشتر از نمونههای طولانیتر در نتایج جستجو نمایش داده میشوند. همچنین با کمک استراکچرد دیتاها (structured data) خیلی آسانتر در Rich answer ها یا همان پاسخهای غنی گنجانده میشوند و در این صورت شانس نمایش نام سایت شما در صدر نتایج موتورهای جستجو، به صورت ویژهای بالا میرود.
7- نامتان باید در نگاه اول در دل کاربر بنشیند
وقتی یک کاربر برای بار اول با url شما برخورد میکند انتظار دارید چه عکس العملی از خود نشان دهد؟ در صورتی که کاربر در مدت زمان اندک نتواند با url شما ارتباط برقرار کند و متوجه نشود که شما چه چیزی به او ارائه میدهید یا اصلا شما به چه دردی میخورید، قطعا url و نام دامنه شما در این صورت با مشکل روبرو میشود.
8-برند خود را بسازید
اگر قادر نیستید دامنه خوب و مناسبی برای خود پیدا کنید که مطابق موارد بالا باشد، برای خود یک نام تجاری دستوپا کنید و آنرا تبدیل به برند کنید و از این به بعد به کمک این نام تجاری، خود را به کاربران نشان دهید. استفاده از یک نام تجاری مناسب یک راه خوب برای ساخت یک ارزش و برند معتبر است. توجه داشته باشید که برای انتخاب یک نام تجاری باید از انعطاف بالایی برخوردار باشید، در این صورت در دراز مدت تلاش شما برای شناساندن خود و کسبوکارتان جواب خواهد داد.
9-در قوانین و اصول فرو نروید
هیچ دلیلی وجود ندارد که صرفا فقط از قوانین زمان حال برای انتخاب نام دامنه خود استفاده کنید. هیچ تضمینی وجود ندارد اصلی که در حالحاضر در جریان است، برای همیشه در جریان باشد و ادامه بیابد. قوانین احتمالی که ممکن است در آینده به وجود بیاید را در نظر بگیرید. از کپیبرداری مسیری که شخص دیگری که در حال طی کردن آن است، جدا خودداری کنید. نام دامنه خود را به دور از عبارات عجیبوغریب و طولانی انتخاب کرده و تا جایی که ممکن است آنرا ساده و متمرکز بر فعالیت خود برگزینید.
بیشتر بدانید: 10 استراتژی بازاریابی آنلاین که کسبوکارتان را رونق میبخشد
10-یک ابزار انتخاب دامنه را امتحان کنید
اگر برای پیدا کردن نام دامنه خود سخت دچار تردید بوده و یا برای پیدا کردن آن دچار وسواس هستید، نگران نباشید. ابزارهای زیادی برای کمک به شما در بستر اینترنت به وجود آمده اند. سعی کنید یک ابزار انتخاب دامنه بیابید و از آن ابزار کمک بگیرید. ابزارهایی مانند Domsinbot یا NameMesh میتوانند به شما در یافتن دامنه مناسب کمک کنند. اما به یاد داشته باشید به توصیههایی که خواندید نیز توجه کنید.
در نهایت باید گفت که دامنه شما جایی است که تجارت آنلاینتان را در آنجا انجام میدهید. درست مانند آدرس شرکتها در فضای واقعی، که به مشتریان اجازه میدهد از مکان آنها باخبر شوند؛ آدرس دامنه شما هم دقیقا به همین شکل عمل میکند.
انتخاب نام دامنه در دنیای تجارت آنلاین بسیار مهم و ارزشمند است. با کمی وقت گذاشتن روی انتخاب نام دامنه خود، میتوانید نقش موثرتری را در درازمدت برای سایت خود ایجاد کنید.
بدون دیدگاه