با استفاده صحیح از ابزار های سئو می توانید به صورت اصولی وب سایت خود را بهینه سازی کنید،در این مطلب به سایت مپ که یکی از ابزار های مهم سئو است خواهیم پرداخت.
نقشه سایت (Sitemap) یک نسخه نشانهگذاری شده از سایت شماست. سایت مپ یک فایل .xml است که شامل آدرس تمامی صفحات ، میزان با اهمیت بودن آنها، لینکهای سایت و آخرین زمان بروز رسانی سایت است که برای معرفی سایت به موتورهای جستجو استفاده میشود.
اهمیت نقشه سایت (Sitemap)
سایت مپ اهمیت صفحات شما را مشخص میکند. خزندههای گوگل هر کدام معیارهای خودشان را برای تشخیص خوب یا بد بودن صفحات دارند. میتوانید صفحاتی را بهعنوان صفحات مهمتر به گوگل معرفی کنید تا بتوانید روی سئو این صفحات بیشتر کار کنید و از رقیبانتان پیشی بگیرید. مطالب موجود در سایت که قصد بروز رسانی آنها را دارید و یا مطالبی که به تازگی برای سایت خود نوشتهاید با استفاده از نقشه سایت (sitemap) به گوگل معرفی میشوند. هرلحظه که بهروزرسانی انجام میشود خزندههای گوگل به سایت شما میآیند و سایت را بررسی می کنند یا بهاصطلاح صفحات را index می کنند.
چرا باید از نقشه سایت (Sitemap) استفاده کنیم؟
خودتان را جای گوگل بزارید فرض کنید سایتی با صفحات بسیار زیادی وجود دارد. اگر سایت مپ نداشته باشد ، ممکن است صفحاتی از دست خزندهها در برود و index نشوند. با استفاده از این نقشهها به موتورهای جستجو مسیر میدهید و تمام صفحات خود را به گوگل معرفی میکنید. هم چنین ممکن است سایت شما نو پا باشد و هنوز لینک سازی داخلی و خارجی درست و کاملی انجام نداده باشید. خزندهها نمیتوانند به صفحاتی که لینک ندارند وارد شوند. مسیری که این خزندهها برای رفتن به صفحات دیگر استفاده میکنند ، لینک ها هستند. با استفاده از نقشه سایت میتوانید آدرس صفحاتی که لینک ندارند را هم به موتورهای جستجوگر بدهید.
فایل ایندکس نقشه سایت (Sitemap index file) چیست؟
نقشه سایت (Sitemap) نباید زیاد سنگین شود. بهتر است بعد از ساخت نقشه آن را فشردهسازی کنید تا فضای بیهوده اشغال شده را از بین ببرید. حجم موردنظر برای این سایت مپ ها نباید بیشتر از 10 مگابایت باشد که این حجم برابر تعداد 5000 لینک یا آدرس است. اگر تعداد صفحات شما بیشتر از این تعداد یا این حجم شد باید از sitemap index file استفاده کنید. با استفاده از فایل ایندکس نقشه سایت میتوانید تا 50000 نقشه سایت در هر سایت مپ ایندکس خود ذخیره کنید.
تگهای استفاده شده در نقشه سایت (Sitemap)
- تگ url
: - تگ loc
: لینک صفحات - تگ lastmod
: - تگ changefreq
: - تگ priority
:
شما میتوانید با شناسایی این تگها و تغییرات کوچکی در آنها اهمیت صفحاتتان را با توجه به فعالیت رقبا کم و زیاد کنید.
نحوه ساختن نقشه سایت (Sitemap)
ابزارهای زیادی برای تهیه نقشه سایت (Sitemap) بهصورت آنلاین وجود دارد که بهجز تهیه نقشه سایت امکانات دیگری را نیز به کاربران خود میدهند. از جمله این ابزارها میتوان به سایت XML-sitemaps.com اشاره کرد که سایتی است که بهصورت رایگان و با چند کلیک ساده ، نقشه سایت کاملی به شما میدهد.
ویژگیهای بسیار مفید این سایت شامل :
- امکان تعیین اولویت صفحات
- بررسی فعالیت رقبا و جایگاه آنها در گوگل
- چک کردن صفحه نتایج گوگل برای کلمه موردنظر
- بررسی چگالی یا میزان محبوبیت یک کلمه در گوگل ازنظر میزان جستجو روی آن کلمه
- و …
با پرداخت هزینه برای ارتقای سایت XML-sitemaps.com میتوانید امکانات بسیار بیشتری دریافت کنید تا بهصورت حرفهای از امکانات این سایت استفاده کنید.
ساخت نقشه سایت در (Sitemap) وردپرس
وردپرس با نصب افزونه محبوب سئو (YOAST) قابلیت تهیه سایت مپ به صورت اتوماتیک را دارد،بسیاری از کاربران با این افزونه سایت مپ تهیه میکنند و مشکلی نیز برای آنها به پیش نمیآید. اما پرطرفدار ترین افزونه ساخت نقشه سایت در وردپرس Google XML Sitemaps می باشد و ما نیز این افزونه را برای ساخت سایت مپ در وردپرس پیشنهاد می کنیم.
درصورتی که قصد دارید برای سایت وردپرسی خود سایت مپ تهیه کنید می توانید از افزونه Google XML Sitemaps برای ساخت یک نقشه سایت حرفه ای بر روی سیستم وردپرس استفاده کنید.
ابزارهای بررسی نقشه سایت (Sitemap)
برای بررسی وضعیت کدهای سایت مپ ابزارهایی وجود دارد که بتوانید در کدها بدون ایجاد خطا تغییراتی انجام دهید.
سایتwww.xml-sitemaps.com گزینه مناسبی برای بررسی وضعیت کدها است که بهراحتی متوجه تگها و وضعیت قرارگیری آنها میشوید.
ابزارهای دیگری نیز برای این کار وجود دارد ازجمله Google Sitemap Validator و XChecker که کار مشابه xml-sitemaps را انجام میدهند و بسیار مفیدند.
نحوه اضافه کردن نقشه سایت (Sitemap) به گوگل
اضافه کردن نقشه سایت در وب مستر تولز این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که علاوه بر معرفی به گوگل خطاهای نقشه را به شما بازگو کند و این خطاها را رفع کنید.
برای اضافه کردن نقشه سایت به وب مستر تولز مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا به Google webmaster tools بروید.
- به آدرس optimization بروید.
- Sitemapsرا انتخاب کنید.
- در سمت راست گزینهای را مشاهده میکنید به نام add sitemaps
- با وارد کردن آدرس URL سایت در این قسمت ، بهراحتی نقشه سایتتان را وارد webmaster tools کردهاید.
مشاهده نسخه pdf مقاله: سایت مپ چیست؟
بدون دیدگاه